Ιnterior Designer με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ, η Γεωργία Τηλιγάδα ξεχωρίζει σε κάθε project που αναλαμβάνει. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, θεωρώντας ιδιαίτερη πρόκληση τη διακόσμηση ξενοδοχείων και χώρων εστίασης. Τη δουλειά της θα την καταλάβεις με την πρώτη ματιά: Τη χαρακτηρίζει μια έντονη θεατρικότητα, συνδυάζοντας με τολμηρό τρόπο στοιχεία και χρώματα που θεωρητικά θα περιγράφονταν ως αταίριαστα.

Μεταξύ άλλων έχει αφήσει την προσωπική της σφραγίδα στην Αράχωβα (με πρόσφατη δουλειά της το Hotel Paeonia) καθώς και σε νησιά όπως η Ικαρία, η Ζάκυνθος (Hotel Sirocco) και η Κύθνος (Hamsa και Γιαγιά Κούκου). Στα νότια προάστια, μερικές από τις δουλειές της στις οποίες σίγουρα θα αναγνωρίσεις το προσωπικό της στυλ είναι το La Cantina Favela στο Παλαιό Φάληρο ή το Geluk στην Ηλιούπολη.

Πολύ σημαντικό ρόλο στους χώρους που επιμελείται παίζουν τα φωτιστικά, τα οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια.

Η Γεωργία Τηλιγάδα μεγάλωσε και ζει στο Παλαιό Φάληρο διατηρώντας για εκείνο μια μόνιμη θέση στην καρδιά της. Αν ρίξεις μια ματιά στο προσωπικό instagram account της θα το καταλάβεις: Ανάμεσα σε αναρίθμητα μέρη στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, που επισκέπτεται για δουλειές ή αναψυχή, το Φάληρο είναι πάντα εκεί.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το αγαπά: Τα νεοκλασικά κτίσματά του που ακόμη αντέχουν στον χρόνο. Κάποιους από τους υπόλοιπους προσπαθήσαμε να εκμαιεύσουμε σε αυτήν εδώ τη συνέντευξη.

Πώς ήταν να μεγαλώνεις στο Παλαιό Φάληρο;
Ανέμελα. Τότε υπήρχαν πολλές αλάνες και τα παιδιά της γειτονιάς μου ήταν όλο το απόγευμα έξω. Μαζευόμασταν είκοσι παιδιά, στήναμε ομαδικά παιχνίδια, φτιάχναμε καλύβες, κάναμε βόλτες με τα ποδήλατα και όταν σουρούπωνε παίζαμε κρυφτό μέχρι να βαρεθεί η μαμά μας να μας φωνάζει να μαζευτούμε σπίτι! Τα παιδιά τότε αλήτευαν στις γειτονιές. Εκτός βέβαια από το ανέμελο παιχνίδι, έχω να θυμάμαι και τα χρόνια μου στον ΑΟΠΦ, ως αθλήτρια βόλεϊ. Δέκα συνεχόμενα έτη δεν τα λες και λίγα.

Πόσο έχει αλλάξει το Φάληρο από τότε;
Υπάρχει πλέον μεγάλη ανοικοδόμηση, οπότε μοιραία σταμάτησαν και τα παιχνίδια των παιδιών στις γειτονιές. Ωστόσο είναι πολύ μεγάλη και η εξέλιξη της περιοχής με την κατασκευή νέων γηπέδων και αθλητικών κέντρων. Επίσης, η δημιουργία δύο μεγάλων έργων, η ανάπλαση της Μαρίνας Φλοίσβου και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έχουν δώσει άλλο χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή.

Πού θα πας όταν θες να χαλαρώσεις; 
Για ουζάκι και φρέσκο ψαράκι στο «Νήσος» στη Μαρίνα Φλοίσβου – ένα μέρος που αγαπώ πολύ όχι μόνο επειδή το έχω επιμεληθεί προσωπικά αλλά κυρίως διότι η θάλασσα με ξεκουράζει, αδειάζω από σκέψεις και γεμίζω με νέες ιδέες. Επίσης χαλαρώνω με έναν μεγάλο περίπατο που ξεκινάει από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Πάρκο Φλοίσβου και ολοκληρώνεται με την επιστροφή από Αγίου Αλεξάνδρου. Πάντα στη διαδρομή θα συναντήσω παλιούς συμμαθητές και φίλους.

Πες μας τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Παλαιού Φαλήρου.
Θα μου επιτρέψεις να μην τα αποκαλύψω για να διατηρηθούν καλά κρυμμένα!

Ποια είναι η απόλυτη βόλτα για κάποιον που έρχεται πρώτη φορά;
Μια επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιβάλλεται για κάποιον που είτε θέλει απλά να χαλαρώσει είτε να συνδυάσει τη βόλτα με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Και μετά φυσικά θάλασσα!

La Cantina Favela

Πού θα πας στο Παλαιό Φάληρο για καφέ;
Για καφέ πάντα προτιμώ τους φίλους μου: D’Amelie στην Αγίου Αλεξάνδρου. Εάν θέλω θάλασσα πάω τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Για φαγητό πού;
La Cantina Favela. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχω επιμεληθεί με μεράκι. Ένα εστιατόριο που αναδεικνύει κυρίως τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Με ταξιδεύει σε αγαπημένο προορισμό, την Κούβα, την οποία επισκέφθηκα πρόσφατα και με εντυπωσίασε η ποικιλία των χρωμάτων και η αγνότητα των ανθρώπων. Ωστόσο, αγαπημένο στέκι είναι και η «Φάρμα», στη Μαρίνα Φλοίσβου. Δεν είναι τυχαίο που προτιμώ μαγαζιά που έχω η ίδια διακοσμήσει και γενικώς επιμεληθεί. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους εξελίσσεται, τις περισσότερες φορές, σε μακροχρόνια φιλία – γεγονός που αντανακλά στο περιβάλλον του καταστήματος, το κάνει πιο οικείο και ζεστό.

Ποιος είναι ο local hero σου;
Θα σε απογοητεύσω αν περιμένεις απάντηση σε αυτή την ερώτησή σου.

Αν ήσουν δήμαρχος για μια μέρα, τι θα άλλαζες;
Θα ενσωμάτωνα περισσότερα art στοιχεία στην πόλη. Διότι, όπως λέει και ο Picasso:

“Art washes away from the soul the dust of everyday life”